Nyomásmérők

A nyomásmérőkről általánosan: kategorizálásuk, feladatuk, felhasználási területeik

NyomásmérőkNyomásmérő, feszmérő vagy manométer, mindegyik név ugyanazt a készüléket takarja. Mire való a nyomásmérő és hol alkalmazzák leggyakrabban? A nyomásmérőket arra tervezték, hogy az olyan közegben végezzenek nyomásmérést, ahol gázok, illetve folyadékok vannak jelen. Ennek alapján többféle nyomásmérőt is meg lehet különböztetni. Vannak olyan eszközök, amiket az ipar területén használnak és olyanok is, amiket a hétköznapokban alkalmaznak. Ezeknek a mérőeszközöknek a  kategorizálása történhet a működési elvük alapján: vannak közvetett és közvetlen elven működő, illetve típus alapján U-csöves vagy Bourdon-csöves, valamint membrános nyomásmérők is. Végül ne feledkezzünk meg a hagyományos és a digitális nyomásmérőkről se! A Bourdon-csöves nyomásmérő a fém manométerek közé tartozik, míg az U-csöves készülék a folyadékos nyomásmérők közé. A membrános fajták egyik kategóriába se sorolhatók be.

Ipari környezetbe a Bourdon-csöves nyomásmérőket ajánljuk. Ezek a műszerek egyszerűen, könnyen és közvetlenül leolvashatóak, azonnal a rendelkezésre állnak a szükséges adatok. Lehetséges mérni a segítségükkel a vakuumot és a pozitív túlnyomást is.

nyomásmérők elhelyezésénél és telepítésénél figyelembe kell venni az uralkodó értékeket, különös tekintettel a hőmérsékletre. Túl magas hőmérséklet mellett nem szabad használni a mérőeszközöket, de ugyanígy túl alacsony hőmérsékleten sem. A nem ideális körülmények ugyanis befolyásolják a mérés pontosságát.

Amennyiben megbízható nyomásmérőt szeretne vásárolni és használni, ne bízza a véletlenre, rendeljen a cégünktől minőségi mérőkészülékeket! Hatalmas termékválasztékból kínálunk eladásra különböző típusú mérőeszközöket. Nem könnyű ilyen kínálatból kiválasztani az igényeknek és elvárásoknak legjobban megfelelő nyomásmérőt. Ha szakmai tanácsra van szüksége, nincs más dolga, mint írni nekünk! Vegye fel a kapcsolatot velünk írásban, és szakembereink minden kérdésére válaszolnak, illetve hasznos tanácsokkal látják el a vásárlást illetően. A honlapunkon minden elérhetőségünket megtalálja!

1–15 termék, összesen 46 db