Nyomásmérők használata: a Bourdon csöves nyomásmérők

A nyomásmérők egyik legelterjedtebb típusai a Bourdon csöves nyomásmérők, melyek gázok és folyadékok nyomásának mérésére alkalmasak. Ismerje meg őket jobban! 

Nyomásmérőkre az élet számtalan területén szükség van, persze az esetek többségében ipari területen alkalmazzák őket. De vajon milyen különbségek vannak az egyes típusok között és mikor melyiket érdemes választani? Az alábbiakban az egyik legnépszerűbb fajtájukat, a Bourdon csöves nyomásmérőket mutatjuk be. 

A nyomásmérők működésének lényege, hogy a nyomás hatására az eszközön belül egy fizikai változás megy végbe, amely pontosan mérhető. Ez lehet akár elmozdulás, akár feszültségváltozás. A Bourdon nyomásmérők az elmozdulás segítségével mutatják meg a nyomás pontos értékét. 

Az eszköz egyik legfontosabb alkatrésze egy íves csőrugó, melynek ovális keresztmetszete van. Az egyik vége fix, rögzített, a másik viszont szabadon elmozdulhat a működés során. Mivel nyomásméréskor a cső külső felületét nagyobb erőhatás éri, mint a belsőt, ennek hatására a cső egyenesedni kezd és a szabad vége elmozdul. 

Az elmozdulás mértéke mutatja meg a nyomás erősségét, oly módon, egy csuklós rudazat egy mutatóra viszi át, ami egy kalibrált skála előtt mozog. A skáláról egyszerűen leolvasható a nyomás mért értéke. 

A Bourdon nyomásmérőket általában zárt tartályokban, csövekben lévő nyomás mértékének megállapítására használják. Gyors és megbízható eredményt nyújtanak, ezért is váltak a leggyakrabban használt típusokká. Cégünk elsősorban a Strumentazione nyomásmérők forgalmazásával foglalkozik, melyek között több Bourdon csöves eszköz is található. 

Kínálatunkban megbízható nyomásmérőket talál megfizethető áron, a legkülönfélébb felhasználási területekre. Érdemes áttekinteni termékválasztékunkat, de természetesen szívesen segítünk is a megfelelő típus kiválasztásában. 

Amennyiben a nyomásmérőkkel kapcsolatosan keresgél, forduljon hozzánk bizalommal ls vásároljon kínálatunkból! Ha további kérdése merült fel, keresse bátran munkatársainkat a megadott elérhetőségeink bármelyikén!