Mit tud egy ipari nyomásmérő?

Az ipari méréstechnikában a nyomással kapcsolatos adatok begyűjtése az ipari nyomásmérő feladata. A mérés a biztonságot is segíti.

Nem mindegy, mekkora a nyomás

Egy ilyen mérési feladatot szélsőséges körülmények között is el kell tudni végezni a készüléknek. A nyomásmérők speciális méréstechnikai eszközök, amiket több területen is igénybe vesznek, kezdve a vegyipartól a gyógyszeriparon át az élelmiszeriparig vagy gépiparig.  Konkrétan csőrendszerek, tartályok, berendezések ellenőrzése folyik a megfelelő mérőeszközök leolvasásával.

A gőzök, gázok, folyadékok tulajdonságainak változását precízen mérő készülékekkel követik nyomon. A hőmérséklet, az áramlás, a mennyiség és a nyomás is állandóan változik, erről kell minél pontosabb adatokat szerezni. A gázok és folyadékok nyomását az ehhez használatos mértékegységben, bar-ban mutatja egy nyomásmérő.

Bourdon, egy jól ismert manométer

A nyomásmérők vagy manométerek legelterjedtebb és ipari felhasználásra is tökéletesen alkalmas típusa a Bourdon csöves nyomásmérő. A Bourdon csöves manométer működése a mechanikus nyomásmérés elvén alapszik. Közvetetten az adott felületre ható erő mérése történik a működése közben. Ennek a működésnek olyan előnyei vannak, amik az ipari nyomásmérésben nagyszerűen hasznosíthatóak: 

leolvasható skála,

kiterjedt méréstartomány,

nagy mechanikai ellenállóság,

pontos mérés

A Bourdon csöves nyomásmérő belsejében van egy íves cső, aminek az egyik végét rögzítik, a másik pedig mozdulhat. A kialakuló nyomás hatására a cső vége elmozdul, mert a cső szeretne kiegyenesedni. Ezt a mozgást átviszi egy alkatrész a mutatóra, ami a feltüntetett skálán jelzi az aktuális értékét a nyomásnak.

A Strumentazione ipari nyomásmérésre kifejlesztett és olasz minőséget hirdető termékeit ajánljuk hosszú távú használatra. Nemcsak az olasz gyártó kifogástalan színvonalat teljesítő termékeivel várjuk a vevőket, hanem az ügyfélközpontú szolgáltatásainkkal is. Válogasson a mérőműszerek között átmérő, nyomástartomány, valamint csatlakozás alapján! Forduljon hozzánk késlekedés nélkül és emelje egy magasabb szintre az ipari nyomásmérést kiváló ár-érték arányú, olasz mérőműszerek használatával!