Kontrollált környezet nyomáskapcsolókkal

A kontroll rendkívül fontos feltétele bizonyos berendezések biztonságos működtetéséhez. A nyomáskapcsolók olyan alkatrészek, amiket a kontroll gyakorlásához terveznek és gyártanak.

Ha nyomáskapcsolóról beszélünk, akkor olyan elektromechanikus vagy elektronikus eszközről van szó, aminek a fő funkciója a környezetében lévő nyomás változását kezelni. Természetesen ennél jóval összetettebb feladatkörről van szó. Első körben a nyomáskapcsoló észleli, ha egy érték eltér a normálistól és erre reagál. Az észlelt, túl magas vagy túl alacsony értékhez viszonyítva vezérli az adott eszközök, gépek, berendezések működését vagy állapotát. 

A nyomáskapcsolók működéséről nagy vonalakban

Ezeket az alkatrészeket megtaláljuk a teljesen hétköznapi berendezésekben is, de főleg ipari alkalmazásokban elterjedtek.

  1. A nyomáskapcsolók rendelkeznek egy olyan elemmel, ami érzékeny a nyomásváltozásra. Ez lehet például szenzor vagy elem, ami érzékeli, ha változás történik a megszokott környezetben.
  2. Alapvetően kettő változás történhet, a nyomás csökken vagy pedig növekszik. Ahol állandó érték az ideális, nem elfogadható az elmozdulás egyik irányba sem. A kapcsoló működésbe lép.
  3. Attól függően, hogy mi a feladata, a nyomáskapcsoló aktiválja azt az eszközt, ami képes a helyes irányba visszabillenteni a nyomás egyensúlyát.
  4. A vizes vagy a levegős közeg kontroll alatt marad, a nyomáskapcsolók vezérlése alatt működő rendszeren vagy berendezésen keresztül. Fontos a pontos beállítás, illetve a karbantartás.

Egyetlen tulajdonos sem engedheti meg magának azt, hogy megbízhatatlanul működő berendezéseket állítson csatasorba. A termelékenység és a hatékony működés kulcsa a precízen összeállított géppark. Örömmel hozzájárulunk a minőségi alkatrészek pótlásának sikeréhez. Amennyiben az olasz színvonalú alkatrészek mellett döntött, garantáljuk, hogy a Strumentazione termékeivel maximálisan elégedett lesz.

A rendelésben kérje nyugodtan a kollégáink segítségét, illetve keressen minket kérdéseivel a weboldalunkon közzétett elérhetőségeink bármelyikén!