A nyomásmérő szelepek több feladattal is megbirkóznak

A nyomásmérő szelepek szerephez jutnak az ipari berendezések és rendszerek ellenőrzésében. A nyomás alakulásának követése nem csak biztonsági kérdés.

A nyomást nem ajánlott szabadjára engedni

A nyomás számokban és mértékegységben történő kifejezéséhez a hagyományos mérőeszközök megbízhatónak bizonyulnak. Ilyen mérőeszköz a mechanikus nyomásmérő, amiből több fajta is létezik.

Az iparban előszeretettel és általánosan alkalmaznak Bourdon-csöves és U-csöves mérőket. Mi teszi ezeket a mechanikus nyomásmérőket olyan kedveltté? Először is régóta végzik a dolgukat, ami azt jelenti, hogy beváltották a reményeket. Ami működik, azt pedig miért is kellene lecserélni.

A hagyományos műszereknek nem kell semmilyen áramforrást biztosítani, mégis könnyen, egyértelműen és gyorsan leolvashatóak a számok a nyomáskijelzőkről. Az elhelyezésükre azonban fokozott figyelmet kell fordítani, mert a hőmérséklet ingadozása a pontosság rovására mehet.

A szelepek és a nyomásmérők kapcsolata

A nyomásmérők segítségével monitorozni lehet egy ipari rendszer energiahatékonyságát, megbízható működését, biztonságosabbá tenni a folyamatait, valamint a vezérlés is pontosítható.

A nyomásmérőt a szelep segítségével lehet csatlakoztatni az ipari rendszerhez. A szelepek segítik a nyomásmérők kalibrációját, részt vesznek a  nyomás szabályozásában, segítenek az adatgyűjtésben is. Egyes szelepek részt vehetnek a túlnyomás okozta károsodások megelőzésében is, illetve kiszűrhetik a szennyeződéseket, amik a nyomásmérőbe kerülhetnének.

A Strumentazione egy elismeréssel rendelkező olasz cég, aminek a termékeit szerte a világban használják ipari alkalmazásoknál. A nyomás ellenérzésére és vezérlésére is alkalmas alkatrészekből nagy választékot kínálunk. A nyomásmérők mellett, nyomáskapcsolók, szelepek és nyomástávadók is szerepelnek a kínálatban, valamint kiegészítők is elérhetőek.

Az érdeklődők számára részletes felvilágosítást tudunk nyújtani, csupán a honlapon közzétett elérhetőségeken kell felvenni kollégáinkkal a kapcsolatot.